Island… Velkommen i snestormen og…

Vinterferien for 2018 er igang… Vi har valgt at bruge vores vinterferie-uge på Island.
Selvom vi faktisk sjældent besøger det samme sted 2 gange ( i hvert fald inden for kortere tid)
Så har vi alligevel valgt at tage tilbage til Island – vi brugte vores påskeferie i 2015 på Island og havde simpelthen så fantastisk en oplevelse.
Den gang var børnene små og søde ;)   og hvis du har brug for et glimt af billederne fra dengang, finder du det her : påskeferie på Island 2015
NU er vi tilbage – blot os 4 – en uge i den vilde natur.

IMG_1916

Vores aller første dag på Island gik LANGT fra som forventet :) Det hele startede da piloten meldte “der er opstået snestorm på Island – så forvent turbolens under landingen” og jeg skal da love for en snestorm!
… han landede desuden sublimt og uden turbules, der er noget at skrive hjem om ;) Men snestormen var i fuld vigør og raser stadig udenfor.

Vi landede i Reykjavik kl. 10:30 lokal tid ( 1 times tidsforskel fra DK) og fik hurtigt udleveret vores udlejnings bil – Jesper havde meldt ud hjemmefra, HAN stod for billejen for den skulle være S T O R
Til det islandske snevejr – og vi endte med en stor Toyota land cruiser – årgang 2017 og hvor klog man end kan være på biler, så havde vi ALDRIG klaret dagen igennem uden den med 4×4 og en fed frihøjde.

Nu befinder vi os så på Island – i en stor bil – midt i en snestorm.
Det betyder, den køretur vi havde “planlagt” hjemmefra, fra lufthavnen til hotellet på 2½-3 timer endte med en del ændringer – veje der var spæret af, uheldige turister der skulle hjælpes fri og ikke mindst langsom kørsel grundet usynlige veje – ja, usynlige i sne.
På et rigtig kaos tidspunkt kørte vi ind i en rundkørsel – da vi kom halvvejs rundt – forsvandt ALT.. biler, vej, skilte  ALT i sneen…. k a o s!
Denne vej blev kort efter spæret og bum – der sad vi i 3 timer
Rescuebil blokere vejen på Island

Vi ER dog endt hvor vi skal sove :) Omkring kl. 19 trillede vi over de sidste snedriver og ind til receptionen. Eftersom det meste er planlagt hjemmefra, havde vi valgt en hytte til os – først og fremmest for, at komme lidt væk fra lys og byen i et stille håb om et glimt af noget nordlys.. det skyder vi lige en stor fed hvid pil efter denne aften!
Men vi ER da ankommet – også selvom det var det sidste stykke i knæhøj sne, med en bil der nu sidder fast i driven i indkørslen og et halvkoldt hus… ferien er igang <3
… desuden skal børnene da også have noget at lave i morgen ;) Så hvorfor ikke bare lade dem grave bilen ud?! Skide god idé!

Ellers står den på ferie – nu får vind og vejr lige lov at bestemme lidt endnu – og det passer os sådan set fint for en dag, at være sneet lidt inde :) Masser af hygge, snoller og dyner er alligevel fundet frem.

Så det gode ordsprog “Hvis du er utilfreds med vejret på Island – så hold ind til siden 5 minutter – så har det nok ændret sig” kan jeg bekræfte holder stik.

Desværre fik jeg ikke taget voldsom mange billeder, da alt alligevel var hvidt-i-hvidt men et par får du nu alligevel – så du kan se hvordan en RIGTIG snestorm ser ud.

2018-02-11 17.15.51

Snedækket bil - Island 2018

2018-02-11 19.41.55
Lad os håbe dag 2 bliver mindst lige så fed som dag 1 – Vi er sgu klar på lidt af hvert i denne skønne ( men vanvittig vilde) natur.

Blog Hilsner
//Annette
————————————–
Husk du kan følge bloggen på:
Facebook // Instragram // Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>