Beijing, Kina – Dag 3 (Gåtur til Fredspladsen, Den forbudte by, Hutong besøg)

Dag 3 i Beijing

Dagen i dag har budt på en hel fantastisk og aktiv dag i Beijing by – Vi gik simpelthen ud af hotellet i samlet flok, med næsen mod Den himmelske freds plads. Den himmelske freds plads / Billede af byAnnette.dk

Det lyder helt vildt simpelt – ikke? Det VI lige havde glemt i farten, da dagen blev planlagt var, at Google Maps ikke fungere i Kina ( ej heller gør Facebook, Instagram, Snap eller andre google produkter end maps)
Så selvom turen var så planlagt som den kunne være, var det ikke suuuper nemt at finde rundt mellem gaderne uden den velkendte google maps ved hånden.

Alt i alt, er dagen i dag sat af til opleve byen på gåben :) Vi startede med at besøge Fredspladsen -  Er du gal der var mange mennesker! Store grupper af kinesere der fik taget billeder i flok og individuelt.
Pladsen symbolisere i sær afstanden mellem styret – folket og den forbudte by, der ligger lige i forlængelse af pladsen.  Når du står midt på pladsen er Kejser Maos gravtempel som det største på pladsen.

“Den forbudte by, Beijing” 
Efterfølgende gik vi en lang tur igennem “Den forbudte by” på egen hånd – og det kan du sagtens! Det er lidt en videnskab at gennemskue billetsystemet, og du skal som turist medbringe dit pas for at købe billetter.
Selve den forbudte by er en ansamling af regerings bygninger, hvor kun kejseren og hoffet måtte komme. Dermed var alt offentlig adgang forbudt.
Det er en helt enorm følelse at gå rundt mellem bygningerne – fra gårdhave til gårdhave. Der er fyldt op med statuer, blomster, udsmykninger og antikke detaljer over det hele.

Fra den forbudte by forsatte vi ud af porten mod nord og endte i Jingshan Park.
Her, kan du op ad skråningen få dette fantastiske syn udover hele Den forbudte by. Udsigt over den forbudte by, Beijing // Billede af byAnnette.dk
Hele parken er omringet af en stor mur og emmer af blomster, plads og naturligvis en stor sø i midten.

Generelt kan man opleve lidt af hvert ved blot at gå rundt i gaderne og lure på lokalbefolkningen.. på en eller anden måde, er det bare enormt fascinerende – måske fordi den kinesiske kultur er SÅ meget anderledes end vores egen?
Fx. denne mand der tydeligvis transportere mere på én cykel end vi næsten kan i en bil her hjemme? Manden med cyklen, Beijing // Billede af byAnnette.dk

Efterfølgende tog vi en længere strækning på gåben ud til Drumtower – et flot men efterhånden set byggeri :)
Ved Qianhai Lake tog vi på endnu et af Lauras store ønsker – Hutong besøg med cyklende rigshaws.
Det var simpelthen SÅ sjovt!  Der kan sidde 2 personer i hver, så vi fyldte altså 5 stk.
Vores guide var semi-god til engelsk og holdt en del stop på turen rundt, hvor han forklarede om de forskellige byggerier/hus typer der er i en lokal hutong og på samme tid holdt vores cykler lidt samlet. Hutong, Quanhai lake // Billede af byAnnette.dk
De kære cykelister kæmpede en brag kamp for at holde sammen.. men med over 200 rigshaws var der komplet kaos imellem dem – både for vores 5 og de andre der skulle på samme tur. Det var kaotisk, sjovt og en yderst god oplevelse!

Jeg må indrømme, dag 3 har virkelig været en skøn dag i Beijing ♥️ ♥️

Og skridttælleren nåede over de 35.000 skridt denne dag – den bliver sjov at skulle slå i morgen…

 

Blog Hilsner
//Annette
————————————–
Husk du kan følge bloggen på: Bloglovin // Facebook // Instragram

2 tanker om "Beijing, Kina – Dag 3 (Gåtur til Fredspladsen, Den forbudte by, Hutong besøg)"

 1. Det lyder til, at I har haft en super god tur til Kina! Jeg er selv kæmpe Kina-fan, og jeg boede i Beijing for en kort stund, da jeg gik på sommerskole der tilbage i 2014. Dine indlæg derfra giver mig så meget lyst til at komme tilbage dertil en dag (:

  • Vi havde simpelthen 5 fantastiske dage i Beijing – jeg mangler lige den sidste 1½ herinde :) men de dumper ind, inden længe.

   Det er ikke vores første tur til Beijing – eller Kina – og du har så evigt ret! Et fantastisk land man skal opleve, mærke, snuse ind og vil ønske man kunne opleve hvert 5. år :)

   Jeg håber du kommer afsted! Jeg er sikker på, din rejselyst får dig forbi en dag.

   /Annette

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>