Beijing, Kina – Dag 2 (Den kinesiske mur & Sommerpaladset)

Dag 2 i Beijing …

Det kan godt være vi alle kom fortumlede til hotellet kl. 3 om natten – og at tidsforskellen fra Danmark til Kina ikke nødvendigvis gjorde noget helt godt for os :)
MEN! Ikke desto mindre, er vi landet i Kina, Beijing for at udforske – opleve og se så meget af byen vi kan på vores ellers korte ophold. Laura paa den kinesiske mur

Laura har inden afrejse selv været med til at planlægge noget af turen – og 2 af de turist-attraktioner, der var vigtigst for hende at se var den kinesiske mur og sommerpaladset.
Jeg er faktisk i tvivl om, hvorfor hun faldt pladask for sommerpaladset – for jeg ville have forventet “Den forbudte by” ville være hendes anden favorit.

Men uanset hvad, så fik vi arrangeret at den første hele dag vi havde i Beijing, skulle indeholde en guidet tur til både muren og sommerpaladset.
Denne morgen fik vi en hurtig morgenmad på hotellet og kl. 09.00 stod Mike the driver klar til at samle os op. Sammen med Mike var gulden, Susan.
Hun var ufattelig god til engelsk (eftersom de fleste kinesere ikke bruger sproget) så turen, fortællingerne og historien fik hun rigtig flot fortalt.
Vi kørte direkte mod muren, og vores plan var at besøge et knap så turistet område :) Heldigvis lykkedes det ! Selvom der selvfølgelig var en del andre end os – så havde vi et PERFEKT besøg på muren.
Jeg kan uden tvivl anbefale, at bruge en lokal guide, til at finde et godt, og alt efter sæsonen, roligt sted – som selvrejsende turist vil du ofte ramme de 3-4 helt store knudepunkter på muren og der kan vitterlig være tusindvis af mennesker på samme tid.

Det var simpelthen en stor oplevelse at opleve den kinesiske mur (igen) vi var der for 10 år siden – og selvom Laura ikke kan huske det, så var det et af hendes aller største ønsker at opleve (igen)  :)  Den Kinesiske Mur

Det var fantastisk sjovt ! For på dette sted er der – udover selve oplevelsen PÅ muren – sat en skilift op, der transportere dig op til muren og en bobbane, du kan køre hele vejen ned med.

Den kinesiske mur er en serie af mure og befæstninger, der tilsammen går under navnet ”den kinesiske mur”. Det lange og sammenbygget netværk af vagttårne slanger sig gennem landskabet blot omkring 70 km fra Beijing.
Hvis du går en tur på muren på en skyfri dag, kan du følge muren og se fra vagttårn til vagttårn over bjergrygge så langt øjet rækker.

Den kinesiske mur blev desuden optaget på UNESCOS verdensarvsliste i 1987.
I 2007 blev muren igen hædret som et af de syv nye vidunder.

——————————————————

Efterfølgende gik turen i vores private bus videre til sommerpaladset – Guiden var igen super god til at fortælle hele historien om alle de symbolske statuer der i høj grad præger Beijing by – og sommerpaladset.  Dragen ved Sommerpaladset
Fx. er dragen forbundet med ædelmodighed og styrke. Kongelige værdighedstegn viser især i det seneste dynasti, et symbol på succes.
Fugl Føniks er ofte afbildet sammen med dragen, som et mod-symbol for kejseren. Sammen symboliserer de kejseren og kejserinden, eller mere almindeligt, en mand og hans kone. Med en påfugls hoved, en svanes krop og vinger som en gylden fugl, anses den at være en lykkens budbringer samt symbolet for en stærk kvinde.

Hele Sommerpaladset er bygget til kejserens sommersted – og det var muligt for kejserfamilien at sejle fra den forbudte by til sommerpaladset.
Sommerpaladset ligger i den kejserlige have, som blev anlagt allerede under Jin-dynastiet. Største delen af området består af en kæmpe stor kunstig sø.
Her gik vi en tur og så det hele – for til sidst at sejle tværs over søen til Nord-udgangen hvor bilen igen samlede os op.  Naja og Laura ved sommerpladset

Det var en kæmpe oplevelse at se det farverige bygningsværk – og samtidig vide, at det hele befinder sig 10-12 km. fra Beijing centrum.

Det er simpelthen en fantastisk dag og de 2 turistattraktioner kan sagtens lade sig gøre på én dag.

Det  var 2 af Lauras største ønsker til turen der blev opfyldt :)
I morgen kommer dagen hvor vi skal igennem den forbudte by og en tur igennem en lokal Hutong med rigshaws (Cykeltaxa)

Hvis du gerne vil se endnu flere glimts fra Beijingturen – så hop forbi min Instagram profil, hvor der både på storie og i billeder er flere gode glimt fra byen og turen ♥️

 

Blog Hilsner
//Annette
————————————–
Husk du kan følge bloggen på: Bloglovin // Facebook // Instragram

2 tanker om "Beijing, Kina – Dag 2 (Den kinesiske mur & Sommerpaladset)"

 1. Hej og undskyld jeg forstyrre.

  HVordan fik i transporteret jer fra hotellet til muren?

  Benyttede i en lokal arrangør eller et kontor et sted?

  Mvh
  Anders Silvestre

  • Hejsa Anders !
   Spørg endelig , hvis der er noget jeg kan hjælpe med :)

   Vi brugte en lokal guide, der sørgede for transporten – jeg vil meget gerne give dig kontaktoplysningerne på Mike hvis du ønsker det?
   Send mig blot en mail på info@byAnnette.dk
   Så finder jeg dem gerne frem til dig.

   Det bedste ved denne lokale guide/transport var, at det var en færdig og aftalt pris inden afgang + vi besøgte muren et sted, uden alt for mange andre turister :)

   Hilsen Annette

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>