Beijing, Kina – Dag 4, 5 og 6 (Perlemarked, antikmarked og hjemrejsen)

Dag 4 i Beijing – Vores sidste dage i Beijing. 

Dagens første mål var at besøge “Temple of Heaven” Det store område omkring selve templet føre dig igennem en del forskelligt byggeri, midt i en tørlagt park med masser af stisystemer og tilbygninger. Temple of Heaven - Beijing
Det hele er stenbelagt med små, ujævne sten og fliser – der alle peger dig samme retning.. mod det store tempel for enden.
“Temple of heaven” et et bedested for den gode høst. Selvom de fleste kinesere ikke er troende af religion, har de voldsom mange ritualer der giver dem troen på, at tingene går godt – også uden religion.
Selve pladsen omkring templet er så flot – dækket i marmor statuetter og åbne pladser.
Perlemarkedet.
Vi var på en god lang tur ud til perlemarkedet – en fantastisk sjov oplevelse, for det hele foregår i et 5-6 etagers højt hus, og det er nærmest kun de øverste 2 etager der rent faktisk sælger perler.
De resterende etager et et stort mekka for kopivarer – vi snakker om ALLE slags kopi varer, alt fra Louis Vuitton kasketter til supreme t-shirts og vans sko.

Den vigtigste tommelfingerregel vi gik ind i bygningen med … betal IKKE fuld pris nogen steder! Faktisk, skal du gerne forhandle prisen ned til 1/4 eller max 1/3 del af prisen.
Det virker enormt voldsomt – og ærligtalt grænseoverskridende, at skulle presse prisen SÅ meget, men det er desværre sandt, og det lykkedes os i alle købs situationer. Du spørg til prisen – siger “naaah” og inden du har blinket har sælgeren halveret prisen.

Det var en sjov og anderledes oplevelse, for sælgerne på perlemarkedet i Beijing er virkelig aktive og nærgående for at få varerne solgt – ALLE tricks gælder! De trækker i dig, trækker i børnene, giver dig en taske i hånden mv. Lauras nye taske - købt på Perlemarkedet, Beijing

Laura forelskede sig straks i denne taske – pris: 950 kr  // Betalt pris: 150 kr
Den er simpelthen så meget hende! – Fin i nuancerne og skifter farve i trekanterne alt efter lyset.

Antikmarkedet – Beijing.

Den anden sidste dag var vi med taxa ude og besøge Antikmarkedet – selvom der knap var noget gammelt og antikt ;) For langt det meste i boderne var sten, rav, glaskugler, armbånd og træfigurer – te kander mv. så altså ikke antikke ting men nærmere gode turistgaver. Priserne på Antikmarkedet er noget mere faste.
Vi fik købt nogle småting og faktisk fandt jeg 3 super fine håndskåret, fødder i træ til mine 3 fotokugler! Så de kan få lov at stå fremme…. om vinteren ;)
Laura købte også 3 små lyserøde pyntekugler de er lavet i en fin marmor-lignende sten og en del andre små ting som armbånd, lykkemønter, sten ( JA! STEN!) og div. små ting til mindeskabet. Antik marked, Beijing - TeapotAntique marked - Beijing 2018Beijing antique markedLykkesten - Beijing Antique marked, 2018

—————————————————————————-

Hjemrejsen og et kært “på gensyn” med Beijing ♥️ 

Vores sidste dag gik desværre en kort gang, da vi skulle forlade hotellet allerede kl. 09 om morgenen, for at nå ud i lufthavnen og flyveren hjem :)

HELDIGVIS gik det hele som det skulle, ikke megen forsinkelser eller lignende, så vi landede nogenlunde efter planen og hjemturen var endnu en succes.

Det har været en overordentlig god – hyggelig og ikke mindst spændende oplevelse at lave sådan en konfirmations tur.
Det var en urealistisk følelse, at vide at ud af 11 på tur, kendte kun 3½ destinationen inden egentlig afgang. Enhver form for “ondt i maven”  og bekymringer om, hvordan selve turen ville gå, blev gjort fuldstændig til skamme :) For det er uden tvivl en tur, vi alle vil huske for livet ♥️

Det har været en sand fornøjelse, at bruge en lille uge i Beijing på konfirmations tur ♥️ Uden tvivl noget, vi som familie altid vil kunne have sammen til evigt tid.

 

Blog Hilsner
//Annette
————————————–
Husk du kan følge bloggen på: Bloglovin // Facebook // Instragram

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>