Island – den næsten turistede version :o)

Efter vi bevægede os fra den vestlige til det mere sydlige del af Island, har vi været en tur forbi de aller mest kendte turistmål – faktisk så vi alle 3 dele, da vi besøgte øen for 3 år siden, men pigerne kunne ikke huske tingene fra hinanden – det er nu genopfrisket ;)

Geysir - Island

Vi fik besøgt Geysir – den største/mest aktive gejser på Island :) Hele øen oser af termisk aktivitet, og omkring gejseren, kommer du helt tæt på denne boblen, syden og lugten.
Selve Geyser spryder en vandkanon med kogende vand af, hver 3-6 minut … ganske simpelt fordi den koger over under overfladen.
Du kan komme ret så tæt på, og er du heldig at få et af de store sprøjt at se, et gratis bad med i besøget ;)
Det er desuden 100% gratis at besøge området – og der er gode parkeringsforhold overfor.

Silfra

Silfra – er et af mine absolutte yndligsområder, når det kommer til den helt klare natur… Silfra er en stor sø, bestående af smeltevand fra fletsjeren, Langjökull med det klareste vand. Når du springer i det 2-4 grader kolde vand, kan du her snorkle og dykke rundt mellem 2 kontinentalplader.
Ved dette besøg opdagede vi der siden sidst, er kommet en stor parkeringsplads et stykke fra selve Silfra (ca 400 meter gåtur)
Selve området, søerne mv er gratis at besøge – men det kostede at parkere.

Gulfoss - Island

Gulfoss - Der er i hundredevis af vandfald på øen. Store som små – kendte som ukendte, det pibler frem med vand, så snart der er en bakke til det.
Vi besøgte det største – mest besøgte vandfald på vores turist-tur :) Gulfoss
Der bliver virkelig kastet tusindvis af liter vand udover kanten.
- I forhold til vores besøg for 3 år siden er der nu anlagt en træbro der viser dig vejen til vandfaldet, og den fine parkeringsplads er ikke længere stor nok.
…. du kan med fordel deje af på vejen lige før Gulfoss, så kommer du ned til det nederste plateau og kan parkere i niveau med vandfaldet.

Ved vores besøg for 3 år siden, skød jeg dette pletskud af yngstebarnet – DET kunne hun huske, da vi mødte selv samme bænk igen.Gulfoss - 2015
…. Nu 3 år ældre, og med masser af spilopper endnu  ♥️

Gulfoss - 2018

…. og så er det med at få røven væk fra alle de (andre) turister ;) – der er ingen tvivl !
Vi nyder at have tingene lidt mere for os selv, hvorfor uge 7 har været et okay-ish valg for en uge på Island…. i hvert fald i det sydlige.
Det her er trappen af gæster, på vej ned til Gulfoss vandfaldet.

Turister ved Gulfoss

Jeg er slet ikke i tvivl om, vi kommer tilbage igen  ♥️  Vi sees Island !

 

Blog Hilsner
//Annette
————————————–
Husk du kan følge bloggen på:
Facebook //Instragram //Bloglovin

9 tanker om "Island – den næsten turistede version :o)"

 1. Sikke nogle smukke billeder! Jeg rejste rundt i Island sidste sommer, hvor jeg boede i telt langs Ringvejen. Vil så gerne se de mange naturoplevelser, når de er dækket af sne. Det ser så flot ud (:

  • Sikke en fed oplevelse Camilla !
   Jeg håber, du får det arrangeret så du ser landet dækket i sne – det er virkelig en god oplevelse :)

   Jeg ville så gerne modsat, gerne prøve at se øen UDEN sne ;) Det må være mere detaljeret med alt deres overtro, alfer – trolde mv :)

   Hilsen Annette

 2. Pingback: Besøge Island - en hel uge uden at se... | byAnnette.dk - Personlig blog

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>