Chocolate Chip Cookies – Incl opskrift

Heldigvis! er Laura ligeså vild med at bage som jeg er <3  Ikke at tiden altid tillader det… men nogen gange – så skal søndag være S Ø N D A G.Chocolate Chip cookies  incl opskrift

I dag, blev det til en stor portion Chocolate Chip Cookies… og selvom jeg har 20+ forskellige opskrifter på cookies i forvejen, blev kærligheden i dag kastet over en hel ny.

Opskriften er fra den altid dygtige Louise, der har LouiogBearnaisen jeg er vild med hendes indstilling om, at opskrifter skal være lige til og for alle, der elsker at være i et køkken.. ikke opskrifter, der kræver en større doktorgrad i køkkenet ;)

Opskrift på de bedste Chocolate Chip Cookies  er som følgende:

INGREDIENSER
  • 120 g sukker
  • 140 g farin
  • 140 g smør, stuetempereret
  • 1 æg (L)
  • 240 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vaniljeessens/estrakt (eller vaniljesukker)
  • 150-200 g valgfri chokolade (chips eller grofthakket)
FREMGANGSMÅDE
  1. Pisk sukker, farin, vaniljesukker og smør sammen til en ensartet masse. Det tager ca. 5 minutter.
  2. Tilsæt æg og pisk igen.
  3. Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål.
  4. Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der piskes ved lav hastighed. Pas på med ikke at overpiske her, dejen skal blot samles.
  5. Ven chokolade i dejen og bland det godt i.
  6. Kom dejen på køl min. 1 time – gerne til dagen efter.
  7. Del dejen i 70 g stykker og rul dem til kugler.
  8. Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir – det skal være god afstand mellem dem.
  9. På en almindelige bageplade kan der være 8 stk.
  10. Bag cookies midt i ovnen ved 175 grader i 16 minutter
  11. Tag cookies ud og kom dem med bagepapir over på en bagerist og lad dem køle af
  12. Tag cookies af bagepapiret og lad dem afkøle helt på bageristen.

Opskriften fra Louise siger, du ender med 12 stk :) men vi endte altså med 20 cookies.

Vi valgte at  bruge princips bagestabile chokoladedråber og det gav uden tvivl en god twist til dem… Chokoladedråberne er nu i små portioner fordelt rundt i kagerne :) og ikke smeltet ud i dejen.

Jeg tror godt, jeg næste gang kunne finde på at tilføje et par håndfulde nødder… og dejen kan sagtens bære det – faktisk, vil jeg sige du kan lave dejen som grundform, og tilføje det “fyld” du måtte ønske dig til småkagerne.
Uanset om det er rosiner, pistacienødder, peanuts, hakkede mandler, tranebær, hasselnødder eller noget helt 7 :)
Er du også god til hjemmebagte småkager på en kold søndag? :)

Blog Hilsner //Annette
————————————–
Husk du kan følge bloggen på: Facebook // Instragram

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>