Hvor på La Digue finder man mon kæmpe skildpadderne?

Jeg havde på forhånd hjemmefra læst, at de store landskildpadder levede frit på La Digue – omend de ikke alle havde mødt dem.

På vores cykeltur i dag cyklede vi nord om øen :)   I går gik turen syd på – og hold da op nogle ture!  Jeg havde nok en eller anden hygge forestilling om, at vi lige kunne tuller en lille tur.. men den her ø er jo det rene bakke landskab! Det går op og ned – og meget lidt lige ud :)
Da vi havde fået svedt de første 2-3 kg af os og rullet afsted noget tid, stoppede manden og Naja (de cykler nemlig på tandem! ) og sprang af cyklen … i vejsiden gik en af de store flotte landskildpadder nemlig :) Skildpadde på vejen på La Digue / Picture by @ByAnnette.dk Den tullede fint afsted og lod til blot at vandre rundt. Det er simpelthen et af de aller mest hyggelige dyr – og der er faktisk generelt overraskende meget dyreliv her på La Digue, dog mest i form af fugle.

På vores tur i dag mødte vi i alt 5 kæmpe landskildpadder der alle boede i det fri.
Flere af stederne hang de ud omkring  små strandbarer med lokal juice, kokosnødder og vand…  og da vi nød den ene af kæmperne tog den pludselig retning mod juicebaren – damen bag disken smed en banan over kanten og spurgte om ikke vi ville lokke kæmpen den anden vej.
Hun havde nemlig oplevet hvor meget ballade den kunne lave inde i baren for at få frugten ;) Skildpadde spiser banan på La Digue / Picture by @ByAnnette.dk

Så udstyret med en lille banan blev skildpadden lokket væk – og hold da op, den kunne pludselig tage kæmpe store skridt… måske de slet ikke er så langsomme som man tror ;)
Det tog tilgengæld kun 3-4 bidder så var bananen væk, og skildpadden satte igen kurs mod frugtbaren ;) … den kloge narrer vel den mindre kloge :) Skildpadde på La Digue / Picture by @ByAnnette.dk Stor padde paa vejen / Picture by @ByAnnette.dk

Hvis du skulle få lyst til at besøge La Digue og skildpadderne, har jeg på kortet her, tegnet hvor vi mødte de fleste skildpadder – det er selvfølgelig ingen garanti for at du også finder en der… men at bedømme på de lokale, er chancen ok stor. Stranden med skildpadder på La Digue / Picture by @ByAnnette.dk

Og bare så du ikke bliver helt forvirret – så er det nok ca ½delen af øen du kan se på kortet ;) for La Digue er slet ikke særlig stor.

Blog Hilsner //Annette
————————————–
Husk du kan følge bloggen på: Facebook // Instragram

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>