Bølger, vind, dyr fra Nordsøen og Jyllandsslaget ~ Besøg Nordvestjylland

Store bededag blev brugt kulturelt – Selvom museer normalt ikke står aller højest på prioritets listen over familieaktiviteter, så trak denne en kende i os alle.

Dagens aktiviteter i Thyborøn blev hurtigt inddelt i 3 områder:

  • Sea War museum til en start
  • Besøg KystCentret
  • Slutte af i JyllandsAkvariet

Alle 3 steder ligger sammen – endda så tæt, de deler parkeringsplads :) Så det var super nemt at være gæst her!

Sea War Museum.Sea War Museum - Thyborøn // BIlledet er taget af @ByAnnette.dk

Selvom min historielære helt sikkert ville korse sig over det – så fulgte jeg ikke helt så godt med i historien om første verdenskrig eller fortællingen fra Jyllandsslaget – Undskyld ;)
Men besøget på Sea War Museumet var en hurtig og god opfriskning – fortalt i fysiske ting der er især er fundet på havets bund.
Eftersom min bedre halvdel er aktiv dykker, gav det en masse gode spørgsmål og fortællinger fra pigerne.
Selve Museet er ikke voldsom stort – men hvis du ved indgangen får et sæt hovedtelefoner tager det alligevel 2 timer at komme igennem alle de spændende ting og fortællinger.
Et tip til dig der nu sætter næsen mod Thyborøn – se den lille video på ca 10 min inde i hal 2, den viser så fint hvordan Jyllandsslaget startede… med en stor overraskelse, dampskyer og en bette dansker, der fik travlt med at komme væk :)

Efter den fine rundtur og gennemgang, bevægede vi os et par hundrede meter henover parkeringspladsen.

Kystcentret.Kystcentret - Thyborøn // BIlledet er taget af @ByAnnette.dk

DET var en oplevelse! Centret i sig selv er bygget op omkring ideen om, at man som gæst selv skal deltage – prøve sig frem – og blive klogere.
Så centrets midte er bygget op i 3 temaer – vind, vand og leg.
I afdelingen med vind kan man afprøve hvordan tornadoer opstår, du kan med en del forskellige aktiviteter lege med vinden.
I Vandhjørnet var er rigtig mange gode aktiviteter – hvor store og små lærte om dæmninger, kviksand, bølger, vandstanden før istiden – nu og måske i fremtiden.

Det var SÅ spændende – Hele tanken er bygget op om et aktivitetscenter, hvor du fx i sand kan bygge en dæmning, sætte huse op bag og tænde for vandet…… mon dæmningen holder??

Udover det, er der workshop med gratis aktiviteter som “Byg din egen stenmand” eller “Lav kunst med muslinger” …. mine 2 tøser var svære at få med videre ;)

Udenfor og rundt omkring i Kystcentret er der de sødeste og sjoveste kampesten – der er blevet malet ansigter på :)  Det var så fin en tanke, og bære absolut ideen om “det skal være sjovt at lære” videre.Stoneface - Thyborøn // BIlledet er taget af @ByAnnette.dk

Jyllandsakvariet.

Stedet emmer af hygge når man kommer ind her – halvdelen af første rum er kreaværksted, som hos Kystcentret.
Hele atmosfæren oser af nærvær, hygge og kærlighed til dyrene der lever i Nordsøen :) Stedet går uden tvivl direkte i kategorien “lille og lyggeligt” – men perfekt! så man kan fordybe sig i dyrene.
Det aller største for os, var de mange føle akvarier… du kan her, røre og opleve en del af dyrene helt tæt på.
Det betyder rokker, små hajer, krapper, fladfisk mv der er fordelt i akvarier du kan røre ved.
Selvom det hverken er eksotiske dyr eller noget vildt farligt, så kan man virkelig blive overrasket over, hvor forskelligt en rokke og en lille haj føles :) Besøg hos Jyllandsakvariet // Billedet af @ByAnnette.dk

Efter de 3 besøg var hoveder og sind fyldt op med kærlighed, forståelse og nye opdagelser – en fed følelse :)
Så vi tog en tur langs stranden og området bag Sea War museet – hvor der er en stor mindeplads for de faldne under Jyllandsslaget.
Selve pladsen er et bakket klitområde, med store monumenter og specielle figurer, der repræsentere de tabte menneskeliv.
På sin vis et flot men også et meget sigende plads <3Jyllandsslaget - mindeplads // Billedet af @ByAnnette.dk Mindepladsen for Jyllandsslaget  // Billedet af @ByAnnette.dk

 

Har du besøgt nogle af de 3 steder? – eller måske endda taget på samme” rundtur” som vi gjorde? :) Hvordan var din opfattelse af stederne?

 

 Blog Hilsner
//Annette
————————————–
Husk du kan følge bloggen på:
Facebook // Instragram

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>