Forberedelser til -16 grader (Svalbard)

Familietur til Svalbard

Tankerne flyver omkring det, at skulle spendere 4 dage på Svalbard – hvor der med al sandsynlighed vil være mellem -9 og -16 grader :)
Det bliver en udfordring… i sær fordi, vinden er så afgørende en faktor for påklædningens virken – en hård vind kan virkelig gå igennem marv og ben.

Mine tanker og planer er, at tænke i lag-på-lag, på den måde kan vi (forhåbentlig) nemmest styre, fra den ene dag til den anden, hvor mange lag der må være nødvendig. Desuden skal vi på både på en lang snescootertur,en planlagt hundeslædetur til nabobyen og generelt, være meget ude i naturen.

Min plan for kuffertens indhold pr person er pt: 

 • 2 par tynde uldhandsker
 • 1 par vandtætte/tykke handsker
 • 1 uld halsedisse
 • 1 tykt tørklæde
 • 4 par uldstrømper (min 80% uld) Planen er at bruge joha uld
 • 3-4 sæt uldundertøj/skiundertøj 
 • Bodywarmers (både til krop og sko)
 • Varm hue
 • Skibukser 
 • Solbriller
 • 2-3 sæt “almindelig” tøj 

Udover dette, skal vi selvfølgelig rejse i ekstra varme vinterstøvler og vinterjakker :) – Derfor, skal disse ikke pakkes ned (og fylde i kufferterne)

Vi skal også gerne have plads til nogle ekstra små ting, så jeg håber ikke vores vinter-gear kommer til at fylde det hele :) Umiddelbart tænker jeg : Lommelygter, varm kakao pulver, vaskemiddel, solcreme og lidt hygge/underholdning samt selvfølgelig mit kameragear (…det er ikke så diskret en taske efterhånden)

Pueha, jeg tænker allerede nu, det er meget at tage med (eftersom det hele er x6 personer) Det ER bare nemmere, at pakke og planlægge til en varm ferie :) Sommerkjoler og kllipklappere fylder bare ikke det samme!
Spændingen, planerne og tankerne er uden tvivl voksende for den kommende tur – det, at få tingene samlet (for indrømmet – vi voksne især, er ikke gearet til denne kulde) så der er nu indkøbt nyt overtøj vi ved, der tåler og modstår kulden :D

Jeg glæder mig til den her tur… som i helt ned i maven hvor sommerfuglene får frit spil, når jeg tænker på det – glæder mig :)
Uden tvivl en kombi af, at jeg trænger til at komme væk/ud og lade tankerne vandre… men også til at opleve en kold, snedækket natur og alle dens udfordringer.
Det er da fx skræmmende sjovt at tænke på, der kun er 12 km. decideret vej på Svalbard… der primært er samlet omkring lufthavnen og Longyearbyen – på resten af øen foregår transport via snescootere eller hundeslæde.

Nogle gode råd du vil dele?
Måske har jeg tænkt helt forkert i forhold til taskernes indhold jo… :D

Blog Hilsner
//Annette
————————————–
Husk du kan følge bloggen på:
Facebook // Instragram

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>