Trafikken i et Ø-samfund….

Mauritius - de tomme gaderVi har valgt at leje en bil her på Mauritius – med det primære formål, at kunne se det meste af øen.  Umiddelbart en god plan… ;)
Dog må jeg, erkende at der findes en hel form for “regelsæt” i et ø-samfund som dette. Efter gårsdagens tur til Pointe aux Biches – Et snorkle- og strandområde, lidt højre oppe end hovedstaden Port Louis, fik vi en helt ny dimension af trafikoplevelse med os hjem.

Det betyder blandt andet et sæt af udfordringer der indeholder: et utal af hunde på vejen.. både de sovende, løbende og gøende!
Biler der jævnligt blot holder stille, med enten blinklys eller nødblink tændt (ofte med formålet at hente en sodavand, brød eller sige “hej” til en i vejkanten)
Desuden, er der det utal af mennesker, der vader frem og tilbage, umiddelbart en mindre forhindring – hvis ikke det var fordi, der ikke findes fortov!

De største og vildeste forhindringer i trafikken hernede er dog, deres manglende evne til at markere sig selv – altså, når man i forvejen har en flot chokoladebrug hudfarve, gør en sort hættetrøje bestemt ikke en mere synlig i vejkanten – efter mørkets frembrud!
Eller for den sags skyld, når de vælger at cykle – uden lys, reflekser eller noget andet på en mørk-mørk vej.. og absolut helst MIDT på vejen!
Så bliver det, at de ikke kan finde ud af et simpelt rød-gul-grøn regulering pludselig en lille ting… Ja – det betyder; SE DIG FOR! inden du køre ud i krydset – også selvom du har grøn :D

Overraskende nok, så er bilerne ikke bulede og bankede i alle ender og kanter hernede – det ville jeg nok have forventet, efter en tur i trafikken selv.

Derudover, er alle vejene ca ½ meter smallere end vores derhjemme – uden de videre markeringer… altså bevares… hvorfor dog bruge krudt på at vise billisterne om vejen svinger i en 90 graders sving! Eller, om der overhoved er plads til 2 biler på samme tid.

Enten, er jeg ved at være gammel (som i rigtig gammel) der pludselig vægter sikkerhed og menneskeliv højre end jeg måske selv troede…. eller også, er jeg lige blevet gjort opmærksom på, hvor tosse-vigtige en simpel ting som en refleks kan gøre!

Gad vide om jeg kan finde refleksbånd hernede i en turistbutik? – Jeg tænker, det må være den ultimative gave til de søde arbejdere, der skal lave vejarbejde efter mørkets frembrud, eller måske blot som halsbånd til gadehundene….

Gadehund fra Mauritius

Blog Hilsner
//Annette
————————————–
Husk du kan følge bloggen på: Bloglovin // Facebook // Instragram

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>