Ensomme unge i Danmark… bryd tavsheden

Onsdag startede DR en ny dokumentarserie på 4 afsnit – “Ung og ensom”. Jeg har set afsnittet og tænker først “For hel***” nogen – GØR NOGET!

Hvorfor er det, vi har så travlt med at sende penge, støtte, kloge mennesker og ikke mindst vores empati for medmennesker ud af landet – når flere og flere her hjemme bare gerne vil have et kram, forståelse og ikke mindst, en der lytter og forstår.

Hvis man ikke allerede har ondt i maven af titlen, så får man det bestemt når man har set afsnittet – og jeg sidder med en følelse der siger “JEG VIL MED DIG TIL BANKO LOUISE” og for den sagsskyld – “Søde Albert – kom hjem til os og hold nytår!”
Selvom jeg godt ved det ikke hjælper nogen af de 2 søde unge mennesker, så gør det ondt helt ned i storetåen og se unge mennesker blive total fejllæst – misforstået – indelukket og mobbet af forkælede unger der ikke er klar over hvad de byder andre mennesker.
Hvis du ikke har set første afsnit, kan det ses på DR´s hjemmeside
-> https://www.dr.dk/tv/se/ung-og-ensom/ung-og-ensom-1-4# 

Desuden har DR lavet en fin artikel med gode forslag til, hvordan man kan tackle, hjælpe og med åben kommunikation, hjælpe sit (eller andre) børn til mere ærlighed omkring ensomhed ->  http://www.dr.dk/levnu/psykologi/syv-gode-raad-saadan-taler-du-med-dit-ensomme-barn

ALLE børn er forskellige, lad os starte med den tanke… alle børn har forskellige behov for kontakt – men når børn og unge sætter ord på “Jeg er ensom – Jeg er alene, og jeg syntes det er svært” Så skal der altså råbes jagt i gevær!
Selvom ingen kan rede hele verden, kunne vi vel starte med vores egne – dine og mines børn …? Dem, vi trygt lader verdens fremtid hvile i deres hænder, hvordan skal det ske hvis de ikke er rustet til det?

vladm._Shutterstock

Billedet lånt Her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg skal absolut se de næste 3 afsnit også – og jeg vil allerede nu, krydse fingre for, nogle af de unge mennesker i serien får præcis den type hjælp de har brug for.. :)

Serien sendes på DR1 de næste 3 onsdage kl. 21  efterfølgende kan afsnittet ses på DR.dk

Blog Hilsner
//Annette
————————————–
Husk du kan følge bloggen på Facebook // Instragram

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>