Rainbow village / Regnbuebyen – Thaichung, Taiwan

Denne attraktion var en af dem, der virkelig overraskede positivt på Taiwan.

Historien bag Rainbow Village er, at en tidligere soldat Yung-fu Huang kom tilbage fra at have været udsendt med militæret til Kina.
Bygningerne som i dag rummer ”Rainbow Village” er alle små – skæve – finurlige bygninger, de blev i starten bygget som huse til veteran soldater (og deres familie) der havde aftjent deres pligt i kampen.Rainbow Village - Taiwan (5)Rainbow Village - Taiwan (4)

Et hvert hus i Rainbow Village er bygget af beton – og billige materialer der næppe har kunne holde husene tætte.
Selvom regeringen gennem de sidste mange år har fjernet husene et for et…. og bygget store højhuse omkring Rainbow Village som bedre beboelses muligheder, så har Yung-fu håndmalet en serie af bygninger.

Når du ankommer til Rainbow Village ser det ikke ud af meget – og det er området faktisk heller ikke. Det rummer 7-9 huse. I midten er der en fint lille souvenirbutik, hvor du kan donere penge til stedet – købe postkort – en kold vand og de fleste dage, møde kunstneren Yung-fu Huang.

Hele Rainbow Village er opstået via Yung-fu og hans pensler. Han synes bygningerne var triste – faldefærdige og tomme for liv.
Faktisk er der også kun een beboer tilbage i Rainbow Village.. nemlig Hr. Huang.

Rainbow Village - Taiwan (2)

Byen truede med at rykke det hele ned, for at bygge nye boligkomplekser.  Derfor, greb han en pensel og brugte alle hans penge på maling. Overalt på bygningerne ser du figurer – former – farver og mønstre.
Han har malet alt i hånden – alene ..  Gulve – vægge – tag – murene og et hvert andet sted dit øje vil fange på din selv-guidende rundtur.

Det er super fascinerende at se og ikke mindst opleve på tæt hold hvor mange timers arbejde der har været i det fantastiske værk.
Det er bestemt ikke fordi, du skal forvente et timelangt besøg i Rainbow Village – men du kan sagtens få tiden til at gå :) Hver gang du vender eller drejer dig, er der noget nyt at se på. Men hvis du ønsker det, kan du besøge stedet på 15-20 min og set det hele.

Rainbow Village - Taiwan

Den dag i dag er Rainbow Village endnu engang ”truet” med nedrydning da byen gerne vil bruge området til større boligblokke. Men den lille by står endnu – farvestrålende og glad, midt i det hele.
De lokale forsøger at bevare byen da  rigtig mange turister vælger at besøge byen for at se det – og det forstår jeg udmærket godt!
Så jeg håber, lokalbefolkningen vinder (igen) så også andre turister kan få det store håndværk at se.

Jeg håber, DU vil få muligheden for at opleve en seværdighed som denne et sted i verden… Det er så absolut det der gør rejser spændende, personlige og til minder ♥️ ♥️

 

Blog Hilsner
//Annette
————————————–
Husk du kan følge bloggen på: Bloglovin // Facebook // Instragram

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>