Svalbard, dag 3 – Snescooter turen!

Dag 3 på Svalbard bød på en top-fed oplevelse med snescootere!Barentsburg tur // Billedet er taget af @ByAnnette.dk

Min bedre halvdel havde booket turen på forhånd – og jeg havde ærligtalt nok ikke gennemtænkt det hjemmefra, da han sagde “… og så en dag på snescootere til Barentsburg” – ja ja, bevares, hvor langt og svært kan det lige være?

Altså, med min viden om, at Svalbard øen i sig selv er 2½ gange større end Danmark – men næsten 1/3 del er så godt som ufarbart, fik jeg nok undervurderet både oplevelsen og turen på forhånd.

Jeg indrømmer blankt! Det var en alt – alt for fed tur!

Turen var booket hos Better Moments, og vi 6 var på en tur udelukkende os, der gav os en masse gode muligheder – fordi vi ikke var en større gruppe, og vi alle kendte hinanden.
Med på turen til Barentsburg havde vi så 2 dygtige guider.

Hele dagen startede med, at vi blev hentet på vores hotel – af vores 2 guider.
Efter en køretur til udkanten af Longyearbyen, havde de en super flot hytte med alt udstyr samlet.Dagstur på Snescooter på Svalbard  //Billedet er taget af @ByAnnette.dk

Vi blev gearet op – med alt der skal bruges, dragter, handsker, skihjelm, skibriller, ansigtsbeskyttelse og støvler.
Der er ingen tvivl om, udstyret var en STOR del af turen – at det virker, er rent – let at komme til og findes i størrelser, så der er noget for alle :)
Det ville være ødelæggende for sådan en tur, at komme afsted og så fryse! – Men heldigvis var alt udstyret top i orden.
Den aller bedste følelse med udstyret kom faktisk da hele turen var slut og vi endte hjemme i huset igen – den ene af vores guider siger “Ansigtsbeskyttelse – handsker og elefanthue skal i kurven, det skal direkte til vask”
DET var en fed følelse at vide, at de går op i at holde udstyret rent og klar til næste gæst.

Starten af snescooter turen gik derud af – på hver vores snescooter, hvor manden og jeg havde hvert vores barn bagpå :) Snescootere ved Longyear gletcheren  //Billedet er taget af @ByAnnette.dk
Det var fed – hold da op en oplevelse med så stor en maskine mellem benene – der bare ville FREM.
Jeg havde nok forestillet mig, at en snescooter ville være svær at styre, men egentlig så er den så “automatisk” at den selv justere lidt for bump og kurver – så jo mindre man kæmper i mod når den trækker lidt til den ene side, eller følger et spor – jo nemmere er det.
Selvom det var første gang for mig at sidde alene på en snescooter, så kørte det lige derudaf.

Hele turen gik igennem dale og henover frosne søer – det var en FED FED natur, og det er så absolut fra snescooter turen, jeg fik nogle af de aller fedeste naturbilleder :) Det var så fedt.. også selvom kameraet fik lidt tæv på turen… det var ikke ligefrem udstyrsvenligt, at kile kameraet fast i -9 /-10 grader og så suse henover små bakker og humpler :)
Turen til Barentsburg tog ca 4 timer – og i Barentsburg holdte vi pause og spiste frokost på det lokale hotel :) Det var super hyggeligt og et anderledes afbræk.
Turen tilbage tog ca 3½ time.
Det er meget-meget sjældent der mødes isbjørne på denne tur, så frygt ej de store hvide dyr – desuden var begge vores guider udstyret med rifler – til hvis vi skulle møde en isbjørn :)

Vejrskifte på Svalbard // Billedet er taget af @ByAnnette.dkSom du måske kan fornemme på billedet med bjerget (der er taget ca ½vejs mellem Longyearbyen og Barentsburg) så skiftede vejret omkring os hele tiden – vi havde sol, sne, overskyet, blå himmel og alt ind i mellem på turen! Det samme gjorde naturen – fra toppen af Longyeargletcheren kunne man se hele longyearbyen.
Det var SÅ fedt at opleve….

Alt i mens reener levede vildt – og naturen bare tog sig endnu en dag på opleveren, så susede vi igennem landskabet :)
H O L D nu op det var en fed oplevelse!!

Snescootertur med Better Moments //Billedet er taget af @ByAnnette.dk

Longyearbyen til Barentsburg på Snescooter – her var vores rute :)

Jeg vil anbefale en hver, der får muligheden for at komme på en hel dag på snescooter at tage turen! – det kræver ikke den store erfaring med hverken kørsel eller udstyr, for firmaerne (i hvert fald Better Moments vi brugte) og de guidede ture vi ellers mødte på ruten var alle i godt udstyr – så spring ud i oplevelsen!

 

Blog Hilsner
//Annette
————————————–
Husk du kan følge bloggen på:
Facebook // Instragram

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>