Svalbard – Kom bla. med på hundekennelbesøg

Udsigt over Longyearbyen - Svalbard  // Billedet taget af byAnnette.dk Vi er landet på Svalbard! :)  Vores tur herop gik fantastisk – flyveturen gik fra Billund, over Oslo og direkte til Longyearbyen på Svalbard.
Vores transporttid fra Billund til Svalbard var ca 5 timer. Det gik så fint og ligetil – ingen kø eller lignende ved paskontroller mv.

Vi lavede en lille fejl i Oslo lufthavn – da Svalbard ikke er en del af schengen aftalen, skulle vi igennem et ekstra paskontrol i lufthavnen, hvad vi ikke viste var, at der var TOTAL dødt i det efterfølgende venteområde (og vi havde ikke spistaftensmad…) så det krævede lige en lille omvej – en god portion vilje og en ekstra snak med en toller + sikkerhedskontrol, for at komme tilbage til den primære lufthavn :)
Her spiste vi nogle halvtørre – alt for dyre sandwiches, for at gå direkte tilbage til den ekstra sikkerhedskontrol igen og flyve til Svalbard :)

Det meste af indflyvningen over Svalbard var totaldækket af solnedgang… de aller flotteste rødlige, gule og lillanuancer <3 det var så flot! Desværre sad vi på en (lorte) flyplads med flyvinge i hele billedet og meget beskidte flyvinduer :( Men det var så flot.. og jeg krydser fingre for, vi får det at se igen en af vores andre aftner heroppe! Så er jeg klar med kameraet.

Dagen i dag – vores første på Svalbard, er blevet brugt sammen med en lokalguide fra Svalbard vilmarkssenter, der viste os rundt på øen (i bil) og fortalte en hel masse om øens historie, kulminehistorien som han selv var en del af igennem mange år mv.
Desuden var vi rundt om de ting der er at se i området omkring Longyearbyen :) Det var en super spændende tur – men der er INGEN tvivl om, slutningen tog flest kegler hos pigerne – for på Svalbard Vilmarkssenter arrangere de også hundelædeture  (det skal vi i morgen) og derfor, bor der flere husky-blandingshunde på deres grund… og vi fik lov til at sige hej til dem + deres pt 5 hvalpe <3 Spørg lige, om det var hyggeligt!
Selvom de var nogle små halv vilde krabater med krudt i, så var de også super søde.. Pigerne var hurtig solgte og greb muligheden for, at hygge med de små. Huskyhvalp - slædehund fra Svalbard / Billedet er taget af @byAnnette.dk Hundehvalp af slædehunde på Svalbard / Billedet er taget af @byAnnette.dk

Langt de fleste slædehunde her på Svalbard er blandingshunde, hvor racen Husky fylder mest – men i forhold til fx. grønlandskeslædehunde, er disse her altså blandingsracer.
Det betyder også, de er langt mere mere menneskevant og har en god tiltro til mennesker.
Vores guide i dag forklarede det lidt i retningen af  ” Det er det, der er så godt ved en Husky – hvis den først kan li mennesker, kan den lide alle mennesker.. den er sjældent éen mands hund ”
Raceblandingerne gør, at flere af de voksne slædehunde havde forskellige øjnfarver (og de var altså ikke særlig vilde med at stå model…..) som denne – hvor den har 1 øje der er helt blå og 1 der er mørkbrunt. Slædehund fra Svalbard med 2 øjnfarver / Billedet er taget af @byAnnette.dk
Dagen har været helt igennem hyggelig og god – ingen stress og jag… i morgen venter et helt andet/nyt eventyr, for der skal vi ud på en hel dagstur på hundeslæder.
Vi har egentlig booket turen gennem Svalbard Vilmarkssenter, men det lød lidt på dem i dag, som om vi måske skal med på en anden tur :)
Det må tiden vise.. uanset, så er jeg slet ikke i tvivl om, det bliver en fed fed tur.

Vores vigtigste focus når vi skal ´ud af døren´ i dag har været at lære det komplekse lag-på-lag koncept, for at holde varmen uden at koge.
I dag har været en mellemkold dag med ca -7 til -10 grader og umiddelbart er vores disponering af tøj, uldlagene mv rigtig :)
Ingen af os har frosset i dag, og vi har godt med varme tørklæder mv med endnu, der ikke har været i brug.

Hvis du gerne vil se endnu mere til vores tur – så følg med på min Instagram @byAnnette.dk her, vil jeg jævnligt uploade en del flere billeder.
Glæder mig til at se dig derinde :)

Blog Hilsner
//Annette
————————————–
Husk du kan følge bloggen på: 
Facebook    //   Instragram

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>