Når Dansk er dumt.. og lektierne uoverskuelige..

Lektiehjaelp-opgaveDet er ingen hemmelighed – men heller aldrig noget vi egentlig taler højt nok om…
Men Naja synes ikke altid at det, at skulle gå i skole er et hit… faktisk, mest faget Dansk.
Det er som om, hun bare aldrig har fundet glæden ved at skulle lære at læse og stave :(

Vi har så absolut i perioder tænkt “Det skal nok komme…” og “Selvfølgelig er det svært i starten…” Men nu er vi i 2. klasse – og lysten/interessen er bare ikke dukket op.
Vi har overvejet mange tiltag og muligheder… den største forandring er (forhåbentligt) at de i Najas klasse har fået ny klasselære og dermed dansklære fra det nye år.
Jeg HÅBER hun måske kan hjælpe Naja i en positiv retning, i forhold til selve interessen og lysten til dansk faget.

I min søgen på hjælp og redskaber til at påvirke Naja i en mere positiv retning er jeg stødt på siden GoKarakter - de tilbyder lektiehjælp til alle aldre og sværhedsgrader.
Umiddelbart er det ikke fordi, jeg tror Naja har det behov endnu – men på siden findes så mange fine redskaber og tiltag, man som forældre og “hjælpenderviser” også kan blive inspireret af.
Blandt andet faldt jeg pladask for deres e-bog med tips- og tricks til at motivere ens barn til at lave lektier :D Jeg er HELT sikker på, der er en serie af disse ideer og forslag vil blive en del af vores hverdag med dansk lektierne.

Bogen handler blandt andet om:

  • Hvorfor du skal lade dit barn bestemme selv
  • Hvordan du bruger dit barns fritidsinteresser til at øge lysten til lektier
  • Hvordan man bruger legetøj og elektronik til motivation
  • Hvordan spørgsmål til dit barns liv og skoledag kan åbne nye veje for motivationen

Et af de bedste råd, som vi kommer til at indføre, aller første gang vi skal lave lektier igen er klart denne: goKarakter

Jeg synes uden tvivl det kan være både fustrerende og svært, at skulle hjælpe med lektierne til et fag, der så åbenlyst er langt fra hendes interesse – ærlig talt, så lyser det ud af hende, at hun ikke FORSTÅR hvorfor det er vigtigt.. men hvem tænker også sådan når man er 8 år?

Umiddelbart er tanken om lektiehjælp og privat undervisning slet ikke fjern fra min tankegang – og hvis ikke der sker en positiv udvikling, i forhold til lektier og faget dansk indenfor den næste periode i Najas verden, så kunne jeg uden tvivl sagtens finde på, at hyre en til at hjælpe hende.
Jeg tror på, børn kan have noget rigtig positivt ud af, at det er en “fremmed” der kommer – udelukkende med det focus at lære dig noget. Det gælder uanset om det er boksetræning, lektiehjælp – eller det, at spille klaver.

Har du oplevet det samme? – Hvis ja, hvordan kom du/dit barn videre ?
Kunne du finde på, at hyre en privat underviser for at hjælpe dit barn med lektier om nødvendigt ?

Indholdet er skrevet på opfordring af GoKarakter.dk og er sponsoreret. 
Et hvert ord, billeder, tanker og udfordringer med lektier er dog mine egne.. og Najas :)  

Blog Hilsner
//Annette
————————————–
Husk du kan følge bloggen på: Bloglovin// Facebook // Instragram

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>