Når Black Friday bliver tarvelig….

sort-sort-fredag

Jeg er måske nok alene om denne her – og jeg er måske nok, en af de få der synes “Black Friday” ødelægger mere end det gavner.
Der er INGEN tvivl om, at forbrugsfesten tager en god overhånd denne dag – og mange butiksindehavere enten hader eller elsker denne dag… dagen, hvor man MÅSKE kan lave en hel månedsomsætning på et døgn – spændende?
Egentlig ikke :(
Det RIGTIG mange forbrugere (og overraskende nok, også butiksindehavere) glemmer er, at den rabat der gives, ofte kommer ud af butikkens egen lomme
… hvem faen kan leve af det?!

Udover det, skal du tillægge, at de færreste kunder går i en butik og køber/bestiller varer i en hel uge op til og dagene efter (hvem mangler overhoved noget, efter black friday?! )
Jeg er nødt til at spørge igen…. hvem faen kan så leve af D E T ?!

Modstanden mod  den materialisme og voksende “forbrugsfest” er øjensynlig for de fleste med en vis økonomisk sans – men hvorfor er det vi skiftevis klapper i hænderne,  og peger fingre af dem, der bruger tilbudsdagen til at få fingre i gode varer til en nedsat pris?
Mon man kan have en form for had-kærligheds forhold til en helt specifik dag? 

Mit personlige, og indre problem bunder i den symbolik og forventning der efterhånden er tilknyttet denne dag….
Hvordan kan man mon som forbruger, synes det er OK at FORVENTE, en butik giver rabat på enten noget/det hele/det halve en specifik dag?
… Det værste i min optik, er de… forhåbentlig få… Der ligefrem finder det OK at være utilfreds med et tilbud, en given butik har valgt at give?! – er vi virkelig SÅ forkælede i vores lille land, at vi ikke engang blot kan sige “Det var ikke det jeg ledte efter” og så scrolle videre … for ja, det meste bliver naturligvis set og læst på de sociale medier i dag ;) Skal vi rent faktisk bruge en sådan “prisfestdag” på at svine butikker til – der ikke lige danser efter pipens toner? – er det overhoved fair?!

HUSK! Der findes faktisk butikker der ikke har råd til at lade være – og så er der butikker, der laver et specifikt tilbud, for ikke at være som de fleste…
Men sæt for helved pris på det, du nu engang bliver tilbudt – det er vel ikke så svært?
Blot fordi dagen rammer både en fredag og den sidste i november, er der trods alt hverken købs tvang, eller forbandelser over de mennesker, der blot shopper et godt tilbud :)

Tænker du nogensinde sådan, når du er på tilbudsjagt? At der også er en dag i morgen? – og en måned efter november?

Black Friday eller ej, mon ikke lige netop DU er på udkig efter, er at finde med rabat et sted eller på et tidspunkt – hvis man har lidt tålmodighed..?
Ellers, må man ty til en idé om, at butikkerne i dagens Danmark faktisk også har brug for at tjene penge… ikke omsætte.. men tjene… og at en varer bare nogen gange bare koster det, der faktisk står på prisskiltet? :)

Tager vores forbrugsfest og plastic-fantastic overhånd… eller er mit tankespind mon en lukket fest?

Blog Hilsner
//Annette
————————————–
Husk du kan følge bloggen på: Bloglovin // Facebook // Instragram

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>