Toffifee Cheesecake…

Toffifee Cheesecake - byAnnette.dkNogen gange, så må man ligsom bare springe ud i noget nyt og prøve… også i køkkenet!

Til Najas 8 års fødselsdag, havde hun bestilt “En speciel lagkage” – derfor, endte vi med at lave en Toffifee Cheesecake

Denne kage er så hjemmelavet som de kan være det :) Selv karamelsaucen har vi lavet!
En hver der kender mig ved, jeg har en riiiimelig sød tand, og evnerne til kageværk er ikke helt dårlige :) Så udfordringen med en anderledes kage fra Naja, måtte ende i denne kage…
Jeg ville ønske jeg have 50 billeder af kagen uden på og inden i :) For den er bygget op i  2 lag, desværre spiste vi kagen lige omkring tidspunktet for den brækkede fødselsdagsarm… så billederne blev kun til et par få.

…. måske, en god grund til, at lave et par stykker til mine kollegaer en dag ;)

Denne kage er faktisk overraskende nem at lave, når først alle ingredienserne er på plads – eftersom kagespiseriet spredte sig over et par dage vil jeg sige, den var ALLER bedst på 2. dagen.
Så næste gang vi jeg klart lave den en dag i forvejen.. så får karamellen virkelig lov at trække ud i cheesecake massen. ;) Mmhhmm….

Opskriften vi brugte:

Opskrift på Toffifee cheesecake
8 personer

300 gram digestive kiks
150 gram smør

Karamel- og nougatsovs:

(Giver cirka 2 dl)
200 gram sukker
50 gram smør
1 1/4 dl piskefløde (køb en 1/2 liter – resten skal bruges i cheesecake massen)
1 tsk vaniljearoma
100 gram nougat

Toffifee cheesecake:
400 gram Philidelphia smørost
6 tsk flormelis
1,75 dl karamelsauce
Resten af den 1/2 liter fløde

Topping:
Chokoladesovs
150 gram hakkede hasselnødder
En lille pakke Toffifee (125 gram). Gem 8-9 styk til pynt på toppen og hak resten groft.

Step 1: Kiksebund
Kiksene skal smuldres helt (jeg brugte blot en pose og kagerulle)
Herefter smeltes smørret og mikses sammen med de knuste kiks. Herefter kan du bruge en springform eller bagering.
Jeg brugte en diamanter på 22 cm, men vil du have kage lidt højere, så brug 20 cm.

Pres kikseblandingen sammen og kom i bunden af bagering/springform. Sæt i køleskabet.

Step 2: Lav karamel- og nougatsauce
Kom sukkeret i en gryde og lad det smelte til en brun masse.
Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt imens du rører rundt.
Sæt gryden på varme igen og tilsæt under omrøring fløden lidt efter lidt.
Hvis karamelsovsen er for tynd, så lad den koge lidt længere. For tyk – tilsæt mere fløde.
Slut af med at tage af varmen og tilsætte vanilje og nougat. Rør rundt til opløst. Smag til og tilsæt eventuelt mere.

Lad karamellen køle inden du skal bruge den i cheesecake massen og som topping

Step 3: Cheesecake massen
Smørost og flormelis piskes nu sammen med en håndmixer til det er en blød og jævn blanding.
Pisk fløden til piskeskum. Vend det forsigtigt i flødeosten sammen med karamellen. Husk at gemme lidt karamel til topping.

Step 4: Saml Toffifee chesecake
Tag kiksebunden ud af køleskabet. Kom hakket hasselnød, chokoladesauce, hakket toffifee og lidt karamel- og nougatsauce ud over kiksebunden. Kom herefter halvdelen af cheesecake massen på og lav endnu et lag topping. Kom resten af cheesecake massen på og slut af med endnu et lag nød, hele toffifee, karamel og chokoladesauce.

Stil kagen et par timer i køleskabet inden den serveres.

Opskriften på denne fantastiske kage, har jeg lånt fra bloggeren, Nanna Pretzmann
Vi ændrede en smule på mængden af nødder og karamel inden i kagen.. og så brugte vi en 22 Cm springform.

Jeg håber, du har mod på at prøve denne fantastiske kage – jeg kan garantere dig, den tar kegler hos gæsterne ;)

Blog Hilsner
//Annette
————————————–
Husk du kan følge bloggen på: Bloglovin // Facebook // Instragram

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>