Guam – Øen midt i stillehavet

Vi var valgt at bruge vores hovedferie af sommerferien på Guam.
Faktisk – er øen en del af Mikronesien men hører som grund under USA – hvilket betyder de langt hen af vejen lever som amerikanere men med et twist af øboer og deres egne regler.
Flyveturen via Tokyo er ca. 3½ time.

276670-guam

 

 

 

 

 

 

 

Selve valget for feriestedet må jeg tilskrive min bedre halvdel æren for :) Men ideen opstod da vi fandt billetter til Tokyo til en god pris og med en kombi af, at vi før har rejst en del i asien og finder det et godt rejsemål.

Selve Guam er udpræget amerikansk, her taler om masser af restauranter man let kan genkende hvis man har besøgt USA – Denny´s , Wendy, Subway,Taco Bell mf.
Desuden er øen meget mere varieret i landskabet end jeg havde forstillet mig – inde i mit hoved var øen flad-flad..
Men der er faktisk et spændende landskab med forskellige højder og skranter der giver lidt liv til landskabet.

Vi har lært en del forskelligt om øen på vores få dage her indtil nu – bla. er deres største problem en “brown tree snake” – en slange der er kommet til øen fra Filippinerne, den har næsten udryddet de farverige fugle på øen – desværre har slangen ingen egentlig fjender udover mennesker, og de lokale kan ikke få helt bugt med arten :(
Desuden er Guams største indtægts kilde turisme, de forsøger i så vid udstrækning af være selvstændige men det er svært.
Deres primære turistgruppe er japanere – faktisk er hele 90% af turisterne fra Japan… så selv i en turistet by er vi ret alene med vores udseende.
Heldigvis! Er japanere “gode turister” de sviner ikke, larmer ikke voldsomt og deres største last er vidst de mange billeder :) Men de spendere gode penge når de er på ferie – og DET har man brug for på en lille Ø som Guam.

30% af øen er pt. består af amerikanske baser, parker eller naturreservater som amerikanerne dermed har bemyndigelsen over.
Generelt er det min opfattelse, at Guameserne er okay tilfredse med situationen pt og lever fint med de amerikanske forhold på øen.
Amerikanerne har “overtaget” øen fra Japan tilbage under 2. verdenskrig – hvilket betyder, der er mange dykkervrag og krigs historie.

Den sidste ting i får med på vejen er deres sprog – de lokale på Guam har faktisk deres eget sprog – børnene lærer det i skolen og sproget er velbevaret. Dog er hovedsproget Engelsk, alle taler og forstår engelsk – hvilket gør det noget nemt når man kommer rundt på øen.

Du kan blive lidt klogere på Guam på Wikipedia

Når vi kommer rundt på øen siger mange lokale ” Fra DANMARK?! – Wow – det må være langt væk”
Drømmer du om ferie – helt derude hvor dem du møder på din vej ikke engang aner at Danmark er et land? :)

 Blog Hilsner
//Annette
————————————–
Husk du kan følge bloggen på Bloglovin // Facebook // Instragram

3 tanker om "Guam – Øen midt i stillehavet"

 1. Sikke dog et spændende og meget anderledes valg af ferie. En ø som ikke særlig mange kender og det eneste jeg har hørt om den er at en masse gravide tager dertil i håbet om at de føder. Dermed håber de på amerikansk borgerskab for deres barn og jov det der med slangerne.
  Men jeg kan da udlede af dit indlæg ar Guam har meget mere at tilbyde, så tak fordi du delte det.

  /Annette

 2. Tak Annette :)

  Det er uden tvivl en super spændende ø – og der er et par andre indlæg her på bloggen om samme tur også .
  Ø-valget var så godt, og en rigtig oplevelse! Du må bestemt den vej forbi – evt. via Tokyo som vi gjorde :) Flyvetyren var hurtig og god.
  Faktisk, hørte vi slet ikke om de gravide, der håbede på at føde derude :D Så måske det er mere en historie end virkelighed..

  Jeg håber, du kommer forbi øgrupperne derude – jeg ville elske at læse om dit besøg :)

  Hilsen Annette

 3. Det er slet ikke utænkeligt :-) for Japan står stadig på listen over ting vi gerne vil opleve ;-)
  Ja, det med de gravide kan være en medie historie. Læste bare engang at det nærmet var en industri ;-) haha

  Hilsen Annette

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>