Vi skal på ferie – TIPS til flyveturen!

Mit forrige indlæg omkring vores forestående ferie ugen der gik... udløste forskellige spørgsmål omkring forberedelsen til en ferie på den anden side af jorden :)
Jeg har derfor forsøgt at skiltre hvad VI gør, når ferien skal forgå langt hjemmefra.

MEN! Når vi vælger at flyve en lang tur med 2 børn er mine umiddelbare gode råd:Først og fremmest skal det siges – jeg er typen der lever lidt for meget i nuet – det betyder, at selvom om denne liste kan ende med at se enormt struktureret ud for nogle mennesker, så er jeg typen der pakker tasken aftenen før vi skal afsted og altid glemmer fx. at lave aftale med min absolut søde søster omkring akvariet mv. så det altid ender med en hurtig sms mens vi er på vej på ferie…. suk

 • Pak LIDT håndbagage 
  Det lyder enormt skørt for mange – men min erfaring siger mig, man ikke får brugt ret meget af det, man egentlig slæber med sig gennem lufthavnen,. flyet mv.
  Til 2 voksne og 2 børn medbringer vi max 2 stykker håndbagage
 • Søg for en praktisk håndbagage
  Selvfølgelig skal du medbringe lige DET der kan underholde dit barn – Ipad, pixibøger, kryds og bolle – 100 små rosinpakker – you know it! og forkæl dem bare
 • Snacks!
  Børn elsker snacks – men lad nu vær med at gå amok i “det skal være sundt” kategorien – der er masser af gulerødder, agurker og selleri når du kommer hjem fra ferie – pak lige det, der kan give dig og dit barn en HYGGELIG oplevelse.
  Hos os betyder det fx. rosiner – peanuts – chokoladeknapper – havrefras mix / Små rosinpakker / m&m´s / bolcher som draculabolcher, sysmofitter mv. / tykkegummi / en valgfri ting fra kiosken inden vi gik ombordFaktisk må jeg indrømme lige nu, vores håndbagage består primært af: 1x bærbar / 2x Ipad / opladere / Snacks / pas + penge / reserve snacks / 1-2 bøger / servietter / 2-3 pixibøger og så det, pigerne ALTID for stoppet i tasken som vi sjældent bruger :)
 • Praktisk fødtøj 
  Pigerne vil oftest gerne have de mindste sandaler på når de skal på ferie – og så pakker vi sneakers ned. Erfaringen har dog lært mig at gøre det omvendt, det fungere bedst med “ordentlige sko” til rejsen.
  Desuden er det nemmere at få plads til små sandaler i tasken ;)
 • Høretelefoner i børnestørrelse 
  På de fleste flyveture på 6+ timer er der tv / musik /radio til hver enkel passager- udnyt denne mulighed og giv børnene en god oplevelse med deres “egne” høretelefoner – det giver bedre komfort og ikke mindst ro et par timer.
 • Vær ærlig omkring flyveturens tid
  Vi er altid meget åbne omkring længden af en flyvetur til pigerne – selvom vores forestående ferie med 12 timer i flyvemaskinen til Tokyo kan ende i et mareridt er det ikke det, der bekymre mig mest… for pigerne er klar over det er en lang tur. Ærligheden omkring hvor lang tid 12 timer faktisk er giver en anden ro i børnene og vi undgår langt hen af vejen “hvornår er vi der…” spørgsmålene
 • Brug de muligheder flyet giver dig
  Selvom man kan føle mange begrænsninger i et flysæde er der også gode muligheder – gå fx en tur med barnet op og ned af gangene… på en længere flyvetur kan du ofte også få extra snacks, vand mv hos kabinepersonalet mellem måltiderne ;) Det bliver hurtig en lille kærligkonkurrence mellem os når vi er på tur – hvem finder den bedste snack!  Erkender, børnene vinder – de lyshåret piger kan snøre de fleste….

Jeg håber, det hjalp dig lidt videre, forhåbentligt har du også mod på, at rejse til den anden side af jorden og opleve en hel anden verden!
Børn er absolut ikke en begrænsning – denne skaber du kun selv.

Dette skønne billede er fra vores tur til Phillipinerne i 2007

 

Har du selv et godt tip til flyveturen med børn? – Så skriv det gerne som kommentar herunder :)

 Blog Hilsner
//Annette
————————————–
Husk du kan følge bloggen på Facebook // Instragram

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>