Det at hjælpe til når man er 10 år…

Hvor meget skal man egentlig hjælpe til hjemme når man er 10 år?

Her hjemme syntes generelt pigerne er gode til at hjælpe til – det halter mest, når det kommer til evnen “at rydde op efter sig selv”
For… hvorfor er det, de tallerkener ikke selv kravler ned i opvaskemaskinen – og se sure sokker fra sofaen til vasketøjskurven ikke sker af sig selv?

I går bad jeg Laura – på 10 år – om at hjælpe med at tømme opvaskemaskinen.. jeg står egentlig midt i maden men det ville være så rart den bare var tom, når vi blev færdig med at spise :)
Laura kommer i køkkenet – men fremfor at gå i gang udbryder hun “sig mig… er det her ikke børnearbejde?!” Jeg smiler til hende og spørg, om det ikke er lige så godt som mor-arbejde…
Det giver os egentlig en lille snak om, hvad hun selv syntes var “rimeligt” hun skulle hjælpe med – det var knap så meget som det jeg mente ;)

byannette_0001(5)Hvor gamle er dit barn/børn – og har de nogle faste pligter eller ting de hjælper til med hjemme?

Jeg indrømmer blankt, Laura lever stadig det simple tweenliv og skal blot holde sit værelse op ryddet og det hun selv måtte rode i huset.
Men spørg jeg om hjælp til opvaskeren – skraldespanden mv, så forventer jeg faktisk helt automatisk (og uden brok) at hun blot hjælper…
Det er ikke ligefrem fordi hun SKAL SKAL gøre nogle af delene hver eller hver anden dag, men hvad er en familie uden at man kan hjælpe hinanden ?? 

Med tiden forstiller jeg mig fx.

  • Fast maddag – hun skal selv sørge for der er indkøbt og forberede aftensmad
  • Hjælp til vasketøjet – mon ikke hun bliver den med mest ?
  • Alm. hjælp i form af dække bord/rydde af mv.

Hvad “forlanger” du af hjælp fra børnene? :)
Eller nærmere – hvor gammel synes du børn skal være, før man kan forlange noget af dem?

Blog hilsner
//Annette
————————————–
Husk du kan følge bloggen på Facebook // Instragram

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>