Biograftur – og når forældre taber hovedet….

I dag var manden min og jeg været en tur i biografen :)

2014-12-07 21.33.47

Egentlig en hyggelig “voksentur” hvor vi skulle se den nye The Hunger Games – Mockingjay Part I  En top fed film!
Den levede op til forventningerne og spændingen fra den forrige – men må også sige, den må være svær at forstå, hvis man ikke har den foregående historie med :)
Jennifer Lawrence er perfekt til hovedrollen og scenen/historien omkring hende giver spænding og lysten til at følge med.

Hele trilogien er bygget op omkring hovedpersonen Katniss (Jennifer Lawrence) der har deltaget i 2 dødsspil og overlevet. Hun gør oprør mod Capitol/regeringen der topstyre hele distriktet – hun får hjælp fra andre dødsspil deltagere samt en undergrundsverden af oprører.

Der vises så godt som ingen overlap eller scener fra den første film som sådan – men der er gang i filmen og den er spændende …. FOR VOKSNE!

The Hunger Games er en voksen film! 

For, selvom vi lagde an til en voksentur i biografen kl. 13:45 en søndag eftermiddag.. til en film med en alders begrænsning der siger  “tilladt for børn over 11 år” Så var der 3 mindre børn inde og se den – bevares, sammen med deres forældre!
MEN! Jeg forstår så absolut ikke, hvorfor man som forældre skal have sin datter på 4-5 år med ind og se en film, der bla. indeholder bla,. henrettelser, mord og bunker af døde kroppe! Ikke fordi, The Hunger Games på nogen måde er blodigt og drabeligt – det er filmet med gode effekter så det er unødvendigt! Men selve oplevelsen, scenerne og stemningen kan jeg slet ikke se er relevant for børn i aldersgruppen 4-5 år!
DER VAR 3 I SALEN!!

Jeg går absolut ikke ind for, at vi omdanner vores børn til små curlingbørn der hverken må eller kan det ene eller det andet – men at tage dem med ind til en biograffilm der reelt set omhandler ødelæggelse af andres hverdag, liv og tilstedeværelse er mig en lidt for stor gåde!

* HVOR er de ansvarlige voksene mon henne?  Forventer forældre mon, at disse børn for en “god oplevelse?” :(
* Gad hvide, hvorfor biografer overhoved børnebilletter til en film, der er 11 år+ anbefalinger til ?
* Kunne Du finde på, at tage dit barn med ind til en sådan film?  Er jeg ved at blive sippet?

En tanke om "Biograftur – og når forældre taber hovedet…."

  1. Hvad sker der?! .. Det er da på ingen måde okay at tage så små børn med ind og se en film som Hunger Games. For det første er den da ret barsk? For det andet.. Er den ikke på engelsk? Så hvad får de reelt set ud af det?

    Jeg må indrømme at jeg sagtens forstår din forargelse! Jeg ved ikke helt hvad der sker for forældre der gør det.. Jeg ville aldrig kunne finde på det! Så nej, jeg synes bestemt ikke du er for sippet!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>