Fred´s World – The Rescue team

Her hjemme har vi de sidste dage talt en del omkring – genbrug, kvalitet/kvantitet og ikke mindst tanken om, hvornår tøj egentlig skal vaskes… hvornår tøj skal repareres kontra smides ud…
Det hele bunder i at Naja har fået en fed kjole fra Fred´s Worlds nye serie “The rescue team” og det har givet anledning til mange snakke og fortællinger om naturen, genbrug, arv af tøj mv.

Rescueteamgroup2Ideen til det nye koncept er, at Fred´s World gerne vil sætte mere focus på hvordan vi alle kan blive bedre til at genbruge, formindske spild, blive bedre til at få “affald” genbrugt til noget brugbart.. fx. når Freds World selv laver fede fleecetrøjer og fleecedragter af flaskefleece ( fleece lavet af ½l sodavandsflasker)

Freds World børnetøj er i forvejen produceret at økologisk bomuld og er et af de børnetøjsmærker der får GOTS certificeret deres børnetøj.. på den måde har de focus på de strængeste krav i forhold til kemi, kunstigt farvestof, tungmetaller mv. og alligevel formår de at lave fedt og farverigt børnetøj der er bæredygtigt.

Hele ideen fra Fred´s World side er, at lære børn ( og voksne *host*) på en farverig og sjov måde omkring økologi, bæredygtighed og genbrug.. De har derfor fået lavet hele ideen med “The Rescue Team” og de 5 dyr der hjælper os alle med at blive bedre til at tænke på miljøet.

10710560_855863547778715_5151068447740503667_n

*  Reject – Sørg for kvalitet frem for kvantitet
* Reduce – Få det maximale ud af de ressourcer du har
* Recycle – Genbrug “affald” med teknik – fx. flaskefleece
* Reuse – Lad tøj/ting gå i arv, genbrug tøj og ting til andre der får glæde af det.
* Repair – Sørg for at reparere det tøj/legetøj mv. der kan repareres – således de igen kan genbruges eller gå i arv.

 

Til trods for, at jeg har en pige der i disse dage stormer rundt i huset og råber “JEG ER TOXI FOXI” så har hele ideen med “The Rescue Team” givet og gode muligheder for at snakke økologi, bæredygtighed og genbrug herhjemme…
Det er super lærerigt for børnene – og jeg kan høre det smitter meget af på i sær Naja, der bragte ideen videre til sfo eftermiddagen i dag, hvor hun lystigt fortalte en gruppe piger om de forskellige dyr – og ikke mindst vigtigheden af, hvorfor vi skal passe på træerne i verden….  Så lærte de også noget nyt og vigtigt der ;)

Jeg syntes konceptet med dyrene og ikke mindst anledningen til focus på bæredygtighed er fantastisk – og jeg håber, serien fortsætter så vi alle – store som små – kan blive bedre til at tænke på vores fælles planet, genbruge det der kan genbruges og tænke anderledes og kreativt med tingene vi vælger at må kassere.

For at toppe det hele af, har Fred´s World fået lavet en super sød video og sang til/om de 5  genbrugs-venner.

Går du egentlig op i økologi? – og kan et tiltag som dette få dig til at tænke lidt mere over dit forbrugsmønster?

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>