Knap eller foldelukning… Har du en favorit?

knap, folde

Langt de fleste bruger bodystockings til de små poder – men hov.. Der laves flere modeller? Med knapper eller med foldelukning på skuldrene. Diskussionen om hvorvidt den ene er bedre end den anden, er blevet diskuteret på forskellige blogs og sider. Men alt afhænger selvfølgelig af smag og erfaring. Så med indlægget her, vil jeg prøve at guide dig, ved at fortælle om fordele og ulemper ved begge. Der findes også bodystockings helt uden knapper eller om ‘slå-om’ lukning. Men disse laves normalt kun i specielle designs og slå-om bodystockings er praktiske til helt nyfødte og derfor fås disse ofte kun til og med str. 70-74.

Fordele ved knapper: Sidder pænere på skuldrene og gør at bodystockingen kan sidde tæt til kroppen, hvilket er praktisk hvis man skal have et lag mere udenpå.
Ulemper ved knapper: Kan give defekt(falde af), kan irritere og nogle påstår at trykknapper af metal kan give allergi – men det kan jeg ikke finde noget bevis for.

Fordele ved foldelukning: Ingen metaldimser der irriterer
Ulemper ved foldelukning: Kan være svær at give på, bliver løs og hænger efter brug.

Det viser sig dog, at kun mellem 5-15% af alle bodystockings er med foldelukning, de resterende 85-95% er med trykknapper eller almindelige knapper. De to eneste mærker, jeg har kunnet finde, som laver begge modeller er JohaMe TooHollys og Pippi. Mærket som primært laver bodystockings med trykknapper er fx AlbababyCareCelaViDanefæDecoyEj Sikke LejFreds WorldKatvigKrutterMalaTiny MinymoMoloPapfar og Phister & Philina. Mærkerne Småfolk og Hjorth laver bodystockings med foldelukning.

Men også faktorer som; facon og kvalitet er med til at afgøre hvordan bodystockingen passer netop din baby (husk selvfølgelig at det aldrig er omvendt). Babyer er jo alle forskellige, nogle har lange kroppe, lange ben, stor mave eller bredde skuldre. Det bedste råd må været at prøve sig frem. Bestil/køb en bodystocking, prøv den på og vurdér derefter.. Husk at der jo (næsten) altid er returret.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>